ponedeljek, 20. december 2010

Dobro jutro, prijatelji.
Pravijo, da toliko kot je teme, toliko je tudi luči. Vedno sta v ravnotežju. Te dni sem se ponovno soočil z teorijami zarote. Vse bolj in bolj se na netu pojavljajo takšne in drugačne teorije zarot. Mnogi med nami jih z veseljem in občutkom reševanja sveta prenašamo naprej z dobrim izgovorom: »Resnica te bo osvobodila.« Ta stavek  prihaja iz svetega pisma. In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila." Janez 8:32 Katera resnica je tista, ki človeka resnično osvobodi? Moje spoznanje je šokantno. Resnica je da smo že svobodni. Da smo božanskost sama. »Božje kraljestvo je v vas« (Lk 17,21) Tista božanskost, katero nič in nihče ne more ogroziti. Ko se zavemo oziroma spomnimo te svoje božanskosti, strah pred takimi in drugačnimi zarotami izgine, izpuhti. To sporočilo je tisto, ki osvobaja. Ko uporabljamo stavke, reke – moramo vedeti od kod so, kdo jih je izgovoril in kaj je s tem želel povedati. Zdi se mi da je edina zarota pri teorijah zarot širjenje vibracije strahu. Strah hromi in jača vlogo žrtve sveta. Po drugi strani pa najdemo na netu ogromno dobrih novic, besed upanja in sporočil upanja in pozitivnih vizij. Govorimo o t.i. novi paradigmi, novem videnju življenja. Tu podajam nekaj svojih ezoteričnih pogledov in omenjam samo nekatere meni drage spletne strani, kjer se pojavlja na tak in drug način nova paradigma sveta. O tem od kod prihaja in kako jo odkriti in zaživeti v samemu sebi, pa bomo spregovorili drugič.

Nova paradigma
Dejstvo je, da danes ni več  potrebno govoriti o prihajajoči apokalipsi, oziroma o razpadanju načina življenja kot ga poznamo v svetu. Od leta 1987 naprej smo tisti, ki se ukvarjamo z duhovnostjo in gledamo na življenje celostno, tihe priče velikim spremembam v svetu. Te spremembe skupaj, poimenujem apokalispsa. Pri tem pa ne gledam na ta dogodek z negativnega stališča. Besedo apokalipsa razumem v njenem dobesednem prevodu – raz-odetje. Gre za razodevanje novih vzorcev življenja, novih medsebojnih odnosov, ki jih pogojujejo sledeči dejavniki:
a)      Vse močnejše pojavljanje petega kraljestva prirode v svetu, kraljestva brezpogojne zavesti in brezpogojne ljubezni oziroma kot ga ezoterika poimenuje – kraljestva duš.
b)      Prisotnost novih kozmičnih energij, ki jih prinaša vstop v Dobo vodnarja.
c)       Vse močnejše vzpostavljanje trikotne povezave med človeštvom, duhovno hierarhijo in tistim središčem, kjer je znan načrt planetarnega logosa, v ezoteriki poimenovanega Šambala.
Ti trije dejavniki sovpadajo z najmočnejšim dejavnikom poimenovanem v ezoteriki iniciacija planetarnega logosa. Ko se novo rojeva, se staro lomi. Staro in novo ne moreta bivati hkrati na istem prostoru. Očitno je, da se sprememba dogaja vse bolj in bolj pospešeno. To dogajanje zahteva od nas popolnoma nov pogled, oz. dojemanje življenja in vseh medsebojnih odnosov, tako horizontalnih kot vertikalnih. Horizontalni odnosi so odnos do sebe kot nižjega jaza, do drugih, do dela in do narave.  Vertikalni odnosi pa so odnos do višjega jaza, odnos do duhovno prebujenih in višje razvitih ljudi in odnos do angelskega kraljestva ter odnos do boga, kakorkoli ga že razumemo.
Nova paradigma še ni povsem znana. Se šele poraja skozi različne eksperimente in projekte v svetu na vseh področjih človeškega življenja. Na horizontalnem nivoju je ena izmed zanimivosti porajanje polimernih družin.  Ravno tako se pojavlja nova vertikalna paradigma v odnosu do duhovne hierarhije na eni strani in do Šambale drugi strani. Pri tem gre za to, da človeštvo samo prepoznava Božanski načrt in se predstava o posredniku med Bogom in človekom, ki izvira še iz Atlantide počasi razblinja. Mojstri delujejo v vlogi srca planeta, tistega ki daje podporo in svetuje kako in kaj, pri manifestaciji tega načrta. Oni absolutno spoštujejo svobodno voljo vsakega človeka.   Pri tem jim dajemo nazaj njihovo pravo vlogo. Mnogi duhovni »učitelji« in skupine so iz Mojstrov naredili bogove. Sem mnenja da to ni nikoli bila in nikoli ne bo njihova vloga. O tem govori tretja kitica velike invokacije. V tej kitici je rečeno, da naj namen vodi majhne volje ljudi. Namen ki ga poznajo in mu služijo Mojstri modrosti, in ne namen ki ga poznajo in posredujejo Mojstri modrosti. To pomeni da ko se prebuja peto kraljestvo narave in človek odkriva to kar v resnici je, svojo pravo človeškost, svojo dušo – skozi ta vidik samega sebe prepoznava namen in načrt planetarnega logosa. Tako se rojeva nova paradigma. O tej novi paradigmi govorijo tako ezoteriki kot politiki, znanstveniki, itd. Tako je v teh dneh v Dnevniku  slovenski  premier povedal tole:
»Med ljudmi se je zelo izostrila potreba po resnici in pravici, kar je deloma odraz gospodarske in socialne krize ter hkrati "nekega časa, v katerem očitno prihaja do neke spremenjene paradigme v svetu", je premier opisal moralno stanje v naši družbi.«

Ena izmed prvih ezoterikov, ki je govorila o »novi paradigmi je bila Baileyeva. Alice Bailey je objavila podroben opis desetih semenskih skupin, ki bodo postavile temelje nove civilizacije. O tako imenovani  »novi spremenjeni paradigmi«, ki jo danes zaznava Pahor je Alice Bailey govorila že pred 7o leti. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja pa je bil ustanovljen IPS v podporo ljudem, ki si prizadevajo za to, »novo«  paradigmo. IPS je na nek način naslednja generacija učencev Alice Bailey.
Za tiste resnejše študente okultizma pa dostop do knjig Alice Bailey on- line.

O tej novi paradigmi so prvi govorili ezoteriki. Eden izmed ezoterikov ki ima podobna stališča mojim o »prebujanju« in o tem kaj se dogaja na našem planetu je William Meader. Poglejte si njegovo predavanje v treh delih ki je polno optizma za prihodnost človeštva.